Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

”En tiedä, miten opettaisin ilman itslearningiä.”

Maria opettaa englantia ja ruotsia Växjö Fria Gymnasiumissa. Maria ei ole aina ollut yhtä innostunut verkkopohjaisista opetusmenetelmistä.

Kun itslearning otettiin käyttöön koulussa vuonna 2003, vei aikansa, ennen kuin Maria ja hänen kollegansa alkoivat käyttää järjestelmää opetuksessa. ”Aluksi käytin enimmäkseen ilmoitustaulu- ja sähköpostitoimintoja. En ollut mikään tietotekniikan asiantuntija, kun aloin käyttää itslearningiä. Se on kuitenkin erittäin käyttäjäystävällinen. Opin melko nopeasti hyödyntämään sitä opetukseni kehittämisessä.”

itslearning on täydellinen kieliaineisiin

itslearningissä oikeinkirjoitus- ja kielioppityökalut ja verkkopohjaiset sanastot ovat kätevästi oppilaiden saatavilla. Maria ei enää käytä opetuksessa oppikirjoja vaan verkkopohjaista materiaalia voidakseen räätälöidä oppitunnit ajankohtaisten tapahtumien pohjalta.
”itslearning on opetuksessa erittäin kätevä apuväline, ja kaikki saavat samat tiedot”, Maria kertoo.

Maria lähettää itslearningissä oppilaille sähköpostia, lisää PowerPoint-esityksiä, järjestää verkkopohjaisia keskusteluja ja luo tehtäviä.
”Lisään kurssiin tekstejä ja artikkeleja ja luon kansioita eri kursseille. Nykyään oppilaani palauttavat kaikki tehtävänsä itslearningin kautta”, Maria selittää.

itslearningissä voi hoitaa myös useita hallinnollisia tehtäviä, mikä helpottaa Marian työpäivää. Jos esimerkiksi luokkahuone vaihtuu, Maria voi ilmoittaa muutoksesta oppilaille kätevästi itslearningin ilmoitustaululla tai sähköpostilla.

Aina mukana

itslearningin ansiosta Maria ei yleensä tarvitse sijaista ollessaan sairaana. Hän lisää oppilaiden tehtävät itslearningiin ja pyytää toista opettajaa piipahtamaan luokassa säännöllisesti. ”Käytän itslearningiä opetuksessa joka päivä, jatkuvasti. Se on ensimmäinen verkkosivu, jonka avaan aamulla”, Maria toteaa lopuksi.Lisää menestystarinoita

Lue, kuinka De la Gardiegymnasietissa Linköpingissä kehitetään oppilaiden digiosaamista.

Resurssit Video Ota yhteyttä