Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Ekologisesti kohti oppilaiden yksilöllistä aktiivisuutta

Mikä on ananaksen todellinen kilohinta ja miten se liittyy itslearningiin? Opettaja Sanna Laine tuo hedelmiä kouluun ja pyytää oppilaita tutkimaan, mikä prosentuaalinen osuus hedelmästä on oikeasti syötävissä. Oppilaat tutkivat, tekevät videoita ja oivaltavat yhdessä itslearning –tehtävissä, miten todellinen kilohinta muodostuu.

“itslearning on auttanut minua ymmärtämään sen, miten voin saada aikaan enemmän tekemällä vähemmän. Oppilaiden oivaltamisen ilo oman tekemisensä kautta on muuttanut opetustani pois opettajajohtoisuudesta kohti oppilaiden yksilöllisiä polkuja.”

Sanna Laine

Sanna

Sanna Laine

Perusopetuksen lehtori , matematiikka, fysiikka ja tieto-ja viestintätekniikka

Vajaan vuoden käytön jälkeen Paraistenseudun koululla ollaan 100%:n käyttöasteessa, mikä on selitettävissä aitojen käytänteiden muodostumisella. Käyttö lähti liikkeelle opettajien aktivoimisesta esimerkiksi sähköisen varauskalenterin avulla. Tilat, joissa on enemmän teknologiaa, ovat varattavissa vain itslearning-varauskalenterissa eikä paperilistoja enää käytetä. Koulu on päättänyt vähentää paperin kulutusta, erityisesti 4-väritulosteet halutaan pois ja siinä ollaan onnistuttu. Toinen todellinen vaikutus on löytynyt tutkivaan oppimiseen kannustamisesta. Oppilaat saavat nyt henkilökohtaista palautetta ja heillä on monipuoliset välineet työstää ja jakaa omaa osaamistaan. Ertyisesti videoiden käyttö on saanut oppilaat innostumaan.

Paraistenseudun koulu lähti liikkeelle opetusteknologian käyttöä kehittävän hankkeen avulla ja valitsi välineekseen itslearning -oppimisen ohjausjärjestelmän. Oli vaikeaa valita eri ympäristö kuin naapurikouluilla, koska moni opettaja opettaa myös muissa yksiköissä. Paraistenseudun koululla ei tarvittu pelkkää pilvitilaa vaan toimintaympäristö, joka mahdollistaa oppilaiden havainnoinnin ja toiminnan. Ei riittänyt tuntimuistiinpanojen työstö ja lataaminen tai eri välineiden käyttämisen kulttuuri. Tarvittiin järjestelmä, jossa kaikki onnistuu samassa paikassa ja käyttökynnys madaltuu. Valinta itslearningiin haluttiin tehdä, koska monipuolinen pedagogisten välineiden valikoima koettiin välttämättömäksi.

 

Tulevaisuus on jo täällä

Pikkuhiljaa yhä useampi opettaja innostuu. Sanna Laine kertoo, miten mukava on kuulla viikottain uutisia siitä, miten kollegat ovat innostuneet uusista työvälineistä, viimeisimpänä vaikka tieto siitä, että sähköisiä kokeita on jo aidosti toteutettu useammassakin oppiaineessa. Paraistenseudun koululla pidetään sähköisiä kokeita ainakin äidinkielessä, fysiikassa ja biologiassa. Myös taito- ja taideaineissa käytetään itslearning-järjestelmää. Ehdottoman tärkeää on, että kaikki oppilaat saavat kokemuksia myös sähköisistä kokeista, sillä nämä oppilaat tulevat tekemään sähköisiä ylioppilaskokeita ihan muutaman vuoden päästä. Ei tällaisen asian kanssa voi odotella. Sanna Laine tukee kollegojaan olemalla heidän apunaan muutamilla välitunneilla viikossa, sillä Paraistenseudun koululla on käytössä toimiva vertaistukikulttuuri.

fin_school

Paraistenseudun koulu pähkinänkuoressa

Koulun toiminta-ajatus on tukea oppilaiden ihmisenä kasvamista, kulttuuri-identiteettiä ja kansainvälisyyttä hyödyntämällä uutta teknologiaa sekä kantamalla vastuuta ympäristöstä ja kestävästä tulevaisuudesta

Paraistenseudun koulu

Paraistenseudun koulu sijaitsee Paraisten kaupungissa, Ålön saaressa, Saaristotien kupeessa n. 25 km Turusta etelään. Koulussa toimivat perusopetuksen vuosiluokat 7-9. Oppilaita koulussa on n. 200 ja opettajia 25, joista lähes puolet opettavat myös Paraisten lukiossa.

Faktoja

Asiakas: Paraistenseudun koulu
Maa: Suomi
Käyttäjien määrä: 230

Resurssit Video Ota yhteyttä