Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme
Ota yhteyttä

”Oppimisen ohjausjärjestelmä on minulle kuin turvaköysi, jonka avulla voin helposti kohdata kaikki oppilaani.”

Petronella Ekström,
opettaja, Risbergska skolan, Örebro.

Minkälaista oppimisen analytiikkaa tarvitaan?

Opetussuunnitelmaa on mahdollista johtaa ja sen käyttö voidaan mahdollistaa arjessa hyvän työvälineen avulla. Kansalliset ePerusteet ja/tai oma opetussuunnitelma voi olla aito arjen työväline digitaalisesti. Meillä itslearning –palvelussa  OPS tavoitteet, ammattitaitovaatimukset ja vaikka lukion aihekokonaisuudet tai perusasteen Laaja-alaiset tavoitteet on liitettävissä arjen toimintoihin helposti ja digitaalisesti. Tämä edistää tavoitteellista työskentelyä, osaamisen todentamista, ilmiöpohjaista ja personoitua työskentelyä. Oppiminen tulee aina ensin!

Mille tahansa koulutusorganisaatiolle opettamisen johdonmukaisuus on olennaista ja se on mahdollista yhtenäisten käytänteiden ja tavoitteellisen työskentelyn avulla. Kaiken tämän mahdollistaa laadukas oppimisen analytiikka. Johdon ei tarvitse enää tehdä päätöksiä ”mututuntumaan” perustuen vaan aitoon dataan digitaalisesta työskentelystä. Apua ja resursseja voi ohjata sinne missä sitä tarvitaan eikä sinne joka sitä äänekkäämmin pyytää. Näin voi toimia pedagogisena johtajana suuressakin organisaatiossa. Yksinkertaisemmin sanottuna: Seurata, johtaa ja viime kädessä vastata siitä, että opetussuunnitelma toteutuu.

- Miia Vahlsten, itslearning Oy

data2

Opetussuunnitelman pedagoginen johtaminen 

Opetussuunnitelman pedagogisella johtamisella tarkoitetaan mahdollistamista. Suomessa materiaalien jakamisen kulttuuri on vasta kehittymässä mutta laadukkaalla tavalla mahdollistaen se voi olla suuri lisäarvo tulevaisuuden koulussa, myös Suomessa. Lisäksi materiaaliin voidaan liittää tieto opetussuunnitelmasta ja mahdollistaa niiden tehokkaampi käyttö. Materiaalimassojen kasvaessa tällainen ”metadata” tulee olemaan avainasemassa.

Itslearning on oppimisen ohjausjärjestelmä, jossa on sisäänrakennettu opetussuunnitelman hallinta ja johtamisen mahdollistava oppimisen analytiikka. Nämä mahdollistavat kurssien, resurssien ja tehtävien yhdistämisen yhteisiin tavoitteisiin. Tämä varmistaa laadukkaan datavirran kaikkien opettajien ja johtajien saataville. Tällä tavalla voidaan tarkasti mitata ja verrata oppilaiden edistymistä ja menestystä mutta mikä tärkeintä, löytää yksilölliset tarpeet ja mahdollistaa oppijalle omistajuutta omasta oppimisestaan. Sen lisäksi itslearning mahdollistaa laajan organisaatioiden välisen digitaalisten opetusmateriaalien jaon. Tämän seurauksena opettajat voivat yksilöllistää heidän opetusta valitsemalla resurssit jotka sopivat parhaiten heidän oppilaidensa tarpeisiin.  Ja koska itslearning integroi tai korvaa useat muut IT-systeemit, se antaa oppilaille ja vanhemmille yhden paikan jossa on kaikki koulun pedagogiseen arkeen liittyvät tiedot.itslearning helpottaa opettajien yhteistyötä.

Auta jokaista oppilasta pääsemään tavoitteisiinsa

Kannusta oppilaita pääsemään tavoitteisiinsa. Anna heille mahdollisuuksia tutkia, oppia, jakaa ja ilmaista itseään sellaisten digitaalisten välineiden kanssa, joita he käyttävät mielellään. itslearning-ympäristössä oppilaat voivat chattailla muiden oppilaiden kanssa, kommentoida blogeja ja jakaa aineistoa – turvallisessa verkkoympäristössä.

Kannustaa opettajia yhteistyöhön

itslearningin ansiosta opettajat voivat helposti jakaa tuntisuunnitelmia ja resursseja koko koululle. Opettajat voivat myös luoda yhteistyöympäristöjä, joissa voi vaihtaa tietoja opetuksen parantamiseksi ja sujuvoittamiseksi.

Parempi tuottavuus – vähemmän aikaa hallinnollisiin tehtäviin

itslearning automatisoi rutiinitehtävät, raportoinnin ja tietojen kokoamisen, jotta opettajille jää enemmän aikaa keskittyä oppilaisiin. Kaikki raportit päivittyvät reaaliaikaisesti, ja ne voidaan jakaa yhdellä napsautuksella.

Parempaa viestintää

itslearningin henkilökohtaisten sivujen avulla on helppoa viestiä kollegoiden, oppilaiden ja vanhempien kanssa. Oppilaiden tilaraportit, tulevat tehtävät ja koulua koskevat tiedot voidaan jakaa kaikille osallisille. Myös pikaviestit, sähköposti ja vanhempien portaali tehostavat viestintää.

Haluatko lisätietoja?

Lue lisää siitä, miten itslearning auttaa oppilaita.

Resurssit Video Ota yhteyttä