Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Marie Holmström työskentelee esikoulunopettajana Förskolan Trolletissa, Lundissa. Lisäksi hän on ATK-vastaava kolmessa esikoulussa, joissa on yhteensä yhdeksän osastoa.
Esikoulussa on vuodesta 2010 käytetty itslearningiä päivittäisessä työssä ja tiedotuskanavana lasten vanhemmille.

”Käytän itslearningiä ennen kaikkea tiedotuskanavana lasten vanhemmille.
Lisään itslearningiin tietoja, jotka vanhempien tulisi saada, kuten koko lukukauden kalenteri, ruokasetelit sekä henkilökunnan puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet”, Marie kertoo.

Blogista viestintäväline

Marie lisää itslearningiin myös muistutuksia tapahtumista, kuten luokkaretkistä ja kehityspäivistä. Lapset tekevät toisinaan photostory-videoita, jotka julkaistaan itslearningissä. Näin lapset voivat katsella niitä kotona perheen kanssa. Maria pitää myös itslearningissä blogia, jonka kautta vanhemmat pääsevät seuraamaan esikoulun ajankohtaisia projekteja. itslearning onkin tärkeä viestintä- ja dokumentaatiotyökalu.

Maria luo kursseja, jotka ovat koko henkilökunnan saatavilla. Kurssien tarkoituksena on jakaa materiaalia ja pitää muut ajan tasalla.

Positiivisia vaikutuksia itslearningillä

”Koen tällaisen tiedon jakamisen positiivisena asiana. Voimme jakaa tietoja sekä etsiä ja lukea sisältöä juuri silloin, kun itselle sopii, niin töissä kuin kotona”, Maria sanoo. Enää ei myöskään tarvitse kopioida ja jakaa monisteita. Saamme paljon positiivista palautetta vanhemmilta, joiden mielestä on mahtavaa saada tiedot verkon kautta.

”itslearning on käytössä koko kunnassa, ja jaamme tiedot toisillemme. Maria kollegoineen löytää usein hauskaa ja hyödyllistä tietoa esimerkiksi kunnan ATK-koordinaattorien kursseilta.”

Inspiraatiota työyhteisölle

”Kolmesta esikoulusta muodostuvan yksikön ATK-vastaavana yritän inspiroida muita ja lisätä tietotekniikan käyttöä”, Maria kertoo. Jotta kollegat eivät kokisi itslearningiä lisätaakkana, Maria on pyrkinyt helpottamaan käyttöä järjestämällä kursseja, joissa keskitytään vain muutamiin näyttöihin. Ajatuksena on ohjata kollegat ensin alkuun ja vähitellen hyödyntämään järjestelmää laajemmin.

”Parasta itslearningissä on se, että sitä voi käyttää missä tahansa ja tiedon jakaminen on helppoa!”

Resurssit Video Ota yhteyttä