Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

”itslearningissä arvioinnit, tehtävät ja oppiminen sujuvat näppärästi”

Lernian tuote- ja menetelmäkehityksestä vastaava päällikkö Johan Winsborn vastasi uuden oppimisympäristön ostosta ja käyttöönotosta.

Kun tarpeet oli selvitetty, alettiin kartoittaa eri oppimisympäristöjä. Vaakakuppi kallistui itslearningin suuntaan, kun yksikään toinen palveluntoimittaja ei pystynyt täyttämään pedagogisia tarpeita yhtä hyvin ”itslearningissa toteutuu selkeästi pedagoginen prosessi, jossa keskiössä on oppiminen”, Johan sanoo.

Käyttäjäystävällisyys ratkaisevaa

Toinen olennainen tekijä oli käyttäjäystävällisyys. ”Sekä opettajien että oppilaiden kynnys käyttää itslearningiä on matala muihin oppimisympäristöihin verrattuna. Lisäksi itslearning sopii kaikille digiosaamisen tasosta riippumatta. itslearning-järjestelmässä on sekä tottumattomille tietokoneen käyttäjille soveltuvaa sisältöä että paljon toimintoja, joita IT-konkarit voivat hyödyntää.”

16 000 käyttäjää

Nykyään Lerniassa on 16 000 aktiivista itslearning-käyttäjää. Tavoitteena on tehdä itslearningistä luonnollinen osa opetusta. Organisaatiossa luodaan yhteiset kurssipohjat, joiden pohjalta opettaja rakentaa omat kurssinsa.

Joustava järjestelmä

Lerniassa pidetään tärkeänä, että vastaavana pedagogina opettaja voi vaikuttaa opetukseen. Tiettyjä asioita on myös pystyttävä ohjaamaan keskitetysti. ”itslearning on juuri sopiva ratkaisu, sillä siinä voidaan yhdistää molemmat toimintatavat.”

Lerniassa on tärkeää, että kursseja voidaan muokata yksilöllisesti oppilaiden mukaan, jolloin koulutus eroaa perinteisestä. Siksi on pystyttävä määrittelemään eri ryhmiä ja räätälöimään kursseja. Pääkäyttäjien lisäksi kaikilla opettajilla on oikeudet hallinnoida ryhmiä ja oikeuksia. ”Järjestelmä on siis erittäin joustava”, Johan sanoo.

Jatkosuunnitelmia itslearningille

Johan odottaa parhaillaan, että saataville tuodaan keskitetysti entistä enemmän kurssimateriaalia. Oppilaitos neuvottelee nimittäin verkkotietosanakirja Nationalencyklopedinin kanssa, jotta oppimisympäristöön voidaan liittää vieläkin enemmän aineistoa.

Johan toivoo, että itslearningia voidaan jatkossa hyödyntää entistäkin monipuolisemmin. ”itslearningin käyttöönoton jälkeen on jo tapahtunut hurjasti!”, Johan sanoo.

 

 

Lisää menestystarinoita

Lue, kuinka Djäkenparkskolanissa hyödynnetään itslearningiä opetuksessa.

Resurssit Video Ota yhteyttä