Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Lena Joansson työskentelee opettajana Osbyssä toimivassa Ekbackeskolan Komvuxissa. Hän vastaa etäopetuksena toteutettavasta lastenhoitajakoulutuksesta. Hän on käyttänyt itslearningiä vuodesta 2007.
Uusille oppilaille järjestetään yleensä lyhyt perehdytys itslearningin käyttöön.

Oppilaiden aiemmasta tietoteknisestä osaamisesta riippumatta opettajat katsovat, että Ekbackeskolanin oppilaat oppivat nopeasti käyttämään itslearningin työvälineitä: käsittelevät suoratoistovideoita, lisäävät kuvia, lähettävät tehtäviä, tekevät opintosuunnitelman ja hyödyntävät videoneuvottelu- ja chat-työkaluja.

”Kun aloitamme uuden yhteisen kurssin, annamme paljon tilaa oppilaille muodostaa omat käsityksensä opeteltavasta asiasta. Käytämme mm. oman lähtötason arviointiin matriisikysymyksiä ja hyödynnämme näitä lähtötasomittauksia opintojen aikana.”

Oppilaat laativat yksilöllisen opintosuunnitelman, jossa he määrittävät tavoitteensa, tehtävien valmistumisaikataulun ja erityiset toiveensa oppimisprosessista.

Räätälöity järjestelmä

Ennen itslearningiä oppilaitoksen kaikki materiaali oli mapeissa. Nyt oppilaitoksessa on luotu omiin tarpeisiin sopiva järjestelmä, ja kaikki asiakirjat ovat kootusti itslearning-järjestelmässä. Opettajat voivat helposti tarkistaa, mitä kukin opettaja ja oppilas on tehnyt aiemmin. ”Voimme olla levollisin mielin, kun tiedämme, että kaikki on yhdessä paikassa ja käytettävissä missä tahansa matkapuhelimella tai tietokoneella – toimisto kulkee aina mukana”, Lena sanoo.

Miksi  itslearning?

”Otimme itslearningin käyttöön vuonna 2007, ja meillä oli jo aiempaa kokemusta oppimisympäristöistä.
Suurin syy itslearningin valintaan oli järjestelmän käyttäjäystävällisyys. itslearningissä on helppo liikkua ja pysyä kartalla”, Lena kertoo.

Monet oppilaat ovat tottuneet perinteiseen opetukseen, joka keskittyy fyysiseen luokkahuoneeseen. Aluksi kyselläänkin usein, miksi lähiopetusta ei ole useammin. Jonkin ajan kuluttua oppilaiden kokemus on samanlainen kuin opettajien: he kohtaavatkin tavanomaista useammin itslearningin ansiosta.

Oppilaan kehittymisen seuranta helpottuu

Jokaisen oppilaan kehittymistä on helpompi seurata. Lisäksi Lena näkee esimerkiksi, mitä oppilaat ovat tehneet, milloin he ovat palauttaneet tehtävän ja mitä he tarvitsevat. Hän voi levollisin mielin keskittyä opettamaan ja tehdä luoviakin ratkaisuja. ”itslearning on todella elävä ympäristö ja tukee kaikenlaisia oppimistilanteita – visuaalista, auditiivista ja kinesteettistä oppimista”, Lena toteaa.

 

Resurssit Video Ota yhteyttä