Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Miten hyödynnät itslearningiä opetuksessa?

Kristinegymnasietin opettajana Falunissa työskentelevän Kristina Hagdahlin mieluisimmat toiminnot itslearningissä ovat työportfolio ja suunnittelutyökalu.

Kristinan oppilaat palauttavat tehtävät itslearningin kautta ja saavat palautteen ja arvioinnin, jotka tallennetaan työportfolioon. Kristina ja oppilaat voivat milloin tahansa selata tallennettuja palautteita.

”Pyrimme formatiiviseen työskentelyyn, ja tämä edistää pedagogista lähestymistapaa. Etuna on myös se, ettei arvosanoissa tule yllätyksiä, kun koko prosessi on läpinäkyvä oppilaille. Tämä työskentelytapa on mieluinen sekä itselleni että oppilaille”, Kristina sanoo.

Suunnittelutyökalulla voin pohjustaa oppilaille tulevan oppitunnin asiaa. Voin esimerkiksi lisätä videon oppilaiden katsottavaksi tai kysymyksiä heidän pohdittavakseen. Näin oppilaat voivat etukäteen valmistautua oppitunnille. Tämä on pedagogiikkaa parhaimmillaan!

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä?

”Kieltenopettajana arvostan erityisesti sitä, että oppilaat voivat tallentaa suullisia harjoituksia, joita tehdään sekä yksin että ryhmässä”, Kristina kertoo. Harjoituksia voidaan tallentaa oppitunnin aikana tai kotitehtävänä. Kuunneltuaan kaikki tallenteet Kristina voi antaa oppilaille palautteen.

Kristina suosittelee myös suunnittelutyökalua. Sen avulla saa hyvän yleiskuvan, ja Kristina uskoo jatkossa säästävänsä aikaa kierrättämällä materiaalia.

Mikä itslearningissä on parasta?

”Kaikki on koottuna kätevästi portfolioon, mikä helpottaa formatiivista oppimista”, Kristiina toteaa.

Resurssit Video Ota yhteyttä