Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

”Yhdessä paikassa on paljon toimintoja. Arvioinnin yleisnäkymä on hyödyllinen myös siksi, että se mahdollistaa sekä vuorovaikutuksen oppilaiden kanssa että formatiivisen työskentelyn. Kurssit ovat tietysti myös suosikkilistalla, ja lisäksi arvostan erityistoimintoja, kuten arviointeja ja testejä. Testit ovat hauskoja!” sanoo lukion opettaja Karin Johansson Uppsalan Katedralskolanissa.

Miten hyödynnät itslearningiä opetuksessa?

”Arvioinnin koontinäkymässä voin seurata palautettavien tehtävien tilannetta, korjata tehtävät ja antaa palautetta suoraan oppilaille. Lisäksi oppilaat näkevät vanhat tehtävänsä”, Karin kertoo.

Näin saadaan hyvä yleiskuva oppilaiden näkemyksistä, lisätään heidän osallistumistaan ja oppilasdemokratiaa, kun oppilaat voivat vastata nimettömänä. Oppilaat saavat myös mahdollisuuden kehittää opetusta kurssin aikana.

Onko sinulla muita hyviä vinkkejä?

”Uskaltakaa kokeilla uusia tapoja opettaa! Monesti jäädään helposti mukavuusalueelle. Uusien tapojen kokeileminen tuo opetukseen vaihtelua, mikä taas lisää oppilaiden motivaatiota”, Karin sanoo. itslearning on hyvä kokonaisuus, jossa voi tehdä monia asioita. Oppilaat ovat myös erittäin vastaanottavaisia uusille asioille, sillä heille itslearning on luonnollinen ympäristö.

Mikä itslearningissä on parasta?

”Käyttäjäystävällisyys! itslearning on intuitiivinen järjestelmä, jonka käyttökynnys on matala. Pidän myös järjestelmän monipuolisuudesta. Sähköposti, tehtävien palautus, asiakirjojen hallinta, vuorovaikutteiset tehtävät ja monet muut toiminnot ovat kaikki yhdessä paikassa”, Karin luettelee.

Resurssit Video Ota yhteyttä