Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Miten itslearning on helpottanut opettajien hallinnollisten tehtävien hoitamista?

Aikaa säästyy, kun tieto siirtyy oppilaille tehokkaasti ja teemme yhteistyötä, kertoo Johanna Wilhelmsson, joka opettaa Njudungsgymnasietin lukiossa Vetlandassa.

Kun opettajat lisäävät materiaalin itslearningiin, oppilaat saavat sen kätevästi yhdestä paikasta. Ajansäästö syntyy siitä, että kaikki tietävät, missä tieto on saatavilla, eikä aikaa kulu asiakirjojen metsästykseen. Opettajat työskentelevät työryhmissä, joissa kursseja luodaan yhdessä, ja materiaalit ovat kaikkien käytettävissä!

”Työtämme helpottaa myös se, että verkkopohjaisena palveluna itslearningiä voi käyttää missä tahansa. Tarvitaan vain internetyhteys”, Johanna sanoo.

Miten selkeytätte opintojen rakennetta oppilaille?

”Olemme luoneet jokaiselle oppilaalle oman kansion, jonne tallennetaan esimerkiksi arviointimatriisi. Oppimateriaali, tulokset ja palaute on koottu kätevästi yhteen paikkaan. Aina emme ehdi antaa seikkaperäistä palautetta suullisesti jokaiselle oppilaalle. Tällaisissa tilanteissa oppilaat saavat yksityiskohtaisemman palautteen itslearningin kautta”, Johanna kertoo.

Miten hyödynnätte itslearningiä formatiivisessa arvioinnissa?

Oppilaat voivat koko kurssin ajan tarkistaa osaamistasojen mukaiset tavoitteet ja peilata omaa osaamistaan niihin. Kristina antaa useimmiten palautteen heti tehtävän palautuksen jälkeen ja kertoo samalla oppilaan tilanteen osaamistavoitteisiin nähden. Näin oppilas voi jatkuvasti seurata omaa oppimistaan.

Mikä itslearningissä on parasta?

”Parasta on kokonaisuus, erityisesti kurssitoiminto. On hienoa, että itslearningiä voi hyödyntää niin monessa:
siihen voi lisätä monenlaista materiaalia, kuten asiakirjoja, linkkejä, kuvia, tiedotteita ja testejä. Lisäksi itlearningiin sisältyy sähköposti”, Johanna luettelee.

Resurssit Video Ota yhteyttä