Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Joachim työskentelee sähkö- ja energialinjan opettajana De la GardieGymnasietissa Lidköpingissä. Hän on käyttänyt itslearningiä vuodesta 2010, ja hänet valittiin vuonna 2013 kuukauden käyttäjäksi pedagogisen opetuksensa ansiosta.

Mitä hyötyä itslearningistä on sinulle ja oppilaillesi?

”Selkeä rakenne helpottaa oppimista. itslearning on loistava työväline rakenteen luomiseen, sillä ympäristössä on helppo liikkua. itslearningin avulla oppilaat saavat esimerkiksi selkeän kuvan tehtävistä, Joachim sanoo.

Miten selkeytät opetuksen rakennetta?

Kursseissa käytän kansioita, ja lisäksi hyödynnän jonkin verran suunnittelutyökalua. On myös kätevää, että oppilaat voivat tilata kalenterin ja liittää iCalendarin tablettiin. Näin he pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Miten hyödynnät itslearningiä päivittäisessä työssäsi?

”Kaikki opetukseni kytkeytyy jollakin tavalla itslearningiin”, Joachim kertoo. Hän luo oppilaille tehtävän, johon oppilaat voivat vastata lisäämällä itslearningiin kuvan, jossa on kuvaus tehdystä tehtävästä. itslearningissä tehdään myös teoreettisia testejä ja tehtäviä. Kaikki arvioidaan ja liitetään arvioinnin koontinäkymään. Sekä Joachim että oppilaat näkevät näin helposti yleiskuvan tilanteesta.

Mitä muut opettajat ajattelevat itslearningistä?

”Vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Meille on tärkeää, että oppilaat hahmottavat omaa oppimistaan selkeästi opettajasta ja aineesta riippumatta. Koulussa on useita opettajia, jotka antavat tieto- ja viestintäteknistä vertaistukea kollegoille. Teemme paljon yhteistyötä, jotta itslearningin käyttö laajenisi entisestään”, Joachim kertoo.

De la Gardiegymnasietissa järjestetään myös opetustilaisuuksia, joissa opettajia ja oppilaita perehdytetään itslearningin saloihin. Vastuu ei voi levätä yksittäisten opettajien harteilla. Palaute onkin yleensä erittäin positiivista.

Miten itslearning on vaikuttanut koulussa?

”Ero aiempaan näkyy esimerkiksi siinä, että oppilaat palauttavat tehtävänsä ajoissa. Kun läpinäkyvyys lisääntyy, oppilaita ei tarvitse muistuttaa, vaan kaikki käy automaattisesti", Joachim sanoo.

Mikä itslearningissä on parasta?

”Pidän tärkeänä sitä, että oppilas on opetuksen lähtökohta. itslearning edistää kaikkien oppilaiden yhtäläisiä mahdollisuuksia”, Joachim sanoo.

Resurssit Video Ota yhteyttä