Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

Goorun perustajat kutsuvat itseään ’eduinsinööreiksi’

Prasad Ram ja Amara Humphry jakavat ajatuksen siitä, että koulutus on jokaisen ihmisen oikeus. He perustivat kalifornialaisen voittoa tavoittelemattoman Goorun vuonna 2011. Goorun kantavana ajatuksena on kaikkien oikeus koulutukseen. He kutsuvat itseään ”eduinsinööreiksi”.

Kuinka intohimo koulutukseen sai alkunsa?

Amara Humphrey valmistui Stanfordin yliopistosta Product Design ja Engineering -linjalta. Forbes noteerasi hänet ”30 under 30” -listallaan. Amara vieraili äitinsä kotimaassa Kambodzassa ollessaan 12-vuotias. Hän oli järkyttynyt huomatessaan valtavan kontrastin sikäläisten koulujen ja omansa välillä. ”Se oli varmasti ensimmäinen hetki elämässäni, jolloin ymmärsin kuinka arvokasta koulutus on ja kuinka onnekas olin voidessani opiskella”, hän kertoo. Hän vakuuttui ajatuksesta, että koulutus on jokaisen oikeus ja päätti että tulevaisuudessa hän tahtoo olla mukana mahdollistamassa opiskelun ja koulutuksen kaikille maailmassa.

Vuonna 2011, Prasan Ram (“Pram”), entinen Google Intian Tutkimus- ja kehittämispäällikkö työskenteli Google Mapsin ja Google Booksin kaltaisten projektien parissa. Google on tunnettu siitä, että työntekijöillä on mahdollisuus käyttää 20 % työajastaan itse valitsemaansa projektiin. Pram käytti hänen aikansa kehittämällä ohjelman, jonka avulla ihmiset löytävät verkosta tarvitsemaansa oppimateriaalia.

Hän sai idean selatessaan verkkoa omien lastensa kanssa ja havaitsi kuinka vaikeaa oli löytää sopivaa materiaalia eri ikäisille oppijoille. ”Pohdin kuinka lapseni löytäisivät materiaalia joka sopisi heidän osaamistasoonsa ja jonka avulla he oppisivat uutta. Internetissä on kaikkea, mutta oikean materiaalin löytäminen ja tarjoaminen siten, että se johtaa oppimiseen, on monimutkaista.” Hänen ajatuksissaan oppimisen pitäisi toimia Google Mapsin tavoin. ”Google Maps tietää koko ajan missä olet ja miten pääset haluamaasi kohteeseen”.

Oppimisen ‘Google Maps’

Pram päätti kehittää ohjelman, joka toimisi Google Mapsin tavoin. ”Se tietäisi missä olet (mitä tiedät) ja kun kerrot mitä haluat oppia, se veisi sinut kohteesta A kohteeseen B.”

“Google Mapsin avulla onnistuminen on taattu. Se ei sano ’Kerron suurin piirtein missä kohde on’, kuten satunnainen henkilö kadulla saattaisi vastata. Jos käytössäsi on Google Maps, se vie sinut kohteeseen käännös kerrallaan. Jos ajaudut eksyksiin, se ohjaa sinut takaisin oikealle reitille. Jos tahdot pysähtyä matkalla huoltoasemalle tai kahville, se antaa sinun pitää tauon ja jatkaa matkaa kun sinä olet valmis. Google Mapsin analogia on sopiva, sillä oppimisessa täytyy ”tietää missä on”. Mitä tarkemmin tiedät oman sijoittumisesti ja osaamisesi, sen paremmin ohjelma voi tukea sinua matkallasi.

Pramin oppimisprosessia tukeva Google 20 % -projekti oli hänelle erityisen tärkeä. ”Tulen keskiluokkaisesta intialaisesta perheestä, jossa koulutus on ainoa vaihtoehto.” Työskennellessään täysipäiväisesti, hän laajensi projektin vuoden kestäväksi Googlen tukemaksi pilotiksi Intiassa, joka sisälsi 1000 opiskelijaa 25 eri luokalta. Mutta hän ei kokenut vielä olevansa valmis...

Goorun perustaminen

Pram ja Amara tutustuivat toisiinsa vuonna 2011 yhteisten ystävien kautta. Huomatessaan kuinka he molemmat tahtoivat tuoda oppijat keskiöön oppimisprosessissa, he päättivät yhdistää voimansa. Yhdessä he perustivat Goorun, jolla on tavoite: kunnioittaa jokaisen ihmisen oikeutta koulutukseen.

”Olemme sosiaalista oikeudenmukaisuutta tavoittelevien nörttien joukko. Emme hyväksy vallitsevaa tilaa, vaan rakennamme teknologian joka tekee jokaiselle mahdollisuuden hankkia koulutusta” he kertovat ylpeydellä.

Opettajat ja oppilaat ympäri maailman Eteä-Afrikasta Filippiineille ja Yhdysvaltoihin käyttävät tällä hetkellä Goorua. Tarkoituksena on laajentaa suuren suosion saanutta algebran ohjelmaa, Navigate Math ja kehittää edelleen uudenlaisia arviointimenetelmiä. Saadaksesi lisää tietoa Goorusta, vieraile Goorun verkkosivuilla.

No comments (Add your own)

Add a New Comment


code
 

Comment Guidelines: No HTML is allowed. Off-topic or inappropriate comments will be edited or deleted. Thanks.

Resurssit Video Ota yhteyttä