Sivustomme käyttää evästeitä jotta voimme parantaa käyttökokemukstasi. Lue lisää Yksityisyyskäytänteistämme

”Näen itslearningin luonnollinena osana opetusta ja annan järjestelmälle täyden kympin.”

Vuonna 2006 Blekinge Tekniska Högskola (BHT) päätti ostaa uuden oppimisympäristön. Asiantuntijaryhmä nimettiin keskustelemaan organisaation tarpeista ja tavoitteista uudelle oppimisympäristölle.

Monivaiheinen käyttöönottoprojekti

Christina Hansson ja Peter Blaschke nimettiin superkäyttäjiksi ja koulutettiin admin-käyttäjiksi.
Seuraavaksi nimettiin resurssiopettajat, jotka saivat myös koulutuksen tehtävään. Kukin resurssiopettaja puolestaan järjesti koulutuksen omalle opettajaryhmälleen. Asiantuntijaryhmien ja resurssiopettajien työn ansiosta itslearningin käyttöönotto sujuikin mallikkaasti.

Helppokäyttöinen järjestelmä

Nyt Peter ja Christina kouluttavat ja toimivat vertaistukena tarvittaessa. itslearning on todella helppokäyttöinen järjestelmä: Peter ja Christina saavat tuskin koskaan peruskäyttöön liittyviä kysymyksiä. ”Peruskäyttö sujuu käyttäjiltä itsenäisesti ilman tukea. Säästämme siis aikaa, kun voimme keskittyä muuhun”, Christina sanoo.

BTH:n hallintotasolla luodaan kurssit, jotka pedagogit täyttävät kurssimateriaalilla, tehtävillä ja kokeilla. ”Koska rakenteet määritetään keskitetysti, opetukseen jää enemmän aikaa. Opettajat voivat esimerkiksi kopioida valmiita rakenteita ja aineistoa. Lisäksi uudet opettajat saavat käyttöönsä vanhat kurssit ja voivat hyödyntää niitä”, Christina jatkaa.

Opettajien aikaa säästyy

BTH:ssa on käytössä yksi kirjautumisjärjestelmä, joka on liitetty opiskelijaportaaliin. Siksi itslearningissä on käytettävissä kaikki tarvittavat tiedot. ”Opettajan näkökulmasta kaikki tarvittava on helposti käytettävissä. Opettajat voivat esimerkiksi kopioida valmiita rakenteita ja aineistoa. Lisäksi uudet opettajat näkevät vanhat kurssit ja voivat hyödyntää niitä”, Christina toteaa.


Lataa PDF

Lisää menestystarinoita

Lue, kuinka Växjö Fria Gymnasiumissa hyödynnetään itslearningiä opetuksessa.

Resurssit Video Ota yhteyttä